Strategie în afaceri

Strategie in afaceri

Strategia de consultanță, deseori denumită consultanță în strategii sau consiliere strategică este considerată cea mai prestigioase contribuție pentru clienți din cadrul industriei serviciilor profesionale. Strategia este definită că fiind „un plan, cu scopul de a realiza obiective pe termen lung”, iar organizațiile se angajează în mod regulat cu consultanți strategici pentru pentru a fi sprijiniți în elaborarea și implementarea strategiilor de afaceri. Domeniul consultanței strategice se axează pe sprijinirea clienților din sectorul privat, strategii organizaționale sau funcționale și ajutând organizațiile din sectorul privat și companiile cu politică economică.

Istoria pieței de consultanță în strategiile de afaceri

În 2011 piața serviciilor de consultanță strategică a fost estimată la 26,5 miliarde de dolari. În perioada anilor crizei, creșterea globală a fost lentă, încetinită de piețele americane și europene recuperate, reprezentând în comun majoritatea majoritară a industriei globale de consultanță. Începând cu 2014, industria consultanței strategice a crescut, cu o rată de creștere de 4,7% în 2015 și de 5,8% în 2016, luând pe o piață de puțîn peste 30 de miliarde de dolari în 2016. Consultanța în domeniul strategiei are o reducere de 12% a industriei globale, este similară în mărime cu consultanța HR.

Ce presupune consultanță cu privire la strategiile de afaceri?

Consultanții strategici sunt solicitați de clienți pentru a sprijini în luarea deciziilor strategice, care includ elaborarea strategiei și într-o oarecare măsură executarea planurilor strategice. Deoarece responsabilitatea pentru luarea deciziilor strategice întră sub mandatul conducerii, consultanții strategici interacționează de obicei cu directori și manageri.  Astfel, consultanții strategici pot ajută companiile să-și definească viziunea, misiunea și strategia, să le sprijine cu intrarea pe o piață nouă sau cu trecerea la un nou model de afaceri. În același timp, activitatea consultanților strategici poate acoperi toate strategiile funcționale importante, care totalizează activitatea strategică din întregul lanț valoric. De exemplu, consilierii strategici pot să definească strategii comerciale în domeniul vânzărilor și marketingului, stabilirea prețurilor, strategiile de combinare a canalelor de clienți și a produselor. 

Servicii de consultanță în strategii de afaceri
  • Strategia corporativa – Face referire la domeniul de aplicare general, direcția unei corporații și modul în care diferitele sale operațiuni de afaceri colaborează pentru a atinge obiectivele specifice.
  • Remodelarea planului de afaceri – Presupune rațiunea modului în care o organizație creează, oferă și captează valoare în contexte economice, sociale, culturale sau de altă natură. Procesul de construcție și modificare a modelului de afaceri se numește și inovarea modelului de afaceri și face parte din strategia de afaceri.
  • Politica economică – Se referă la acțiunile pe care guvernele le iau în domeniul economic. Acesta acoperă sistemele de stabilire a nivelurilor de impozitare, bugetele guvernamentale, oferta monetară și ratele dobânzilor, precum și piața forței de muncă, proprietatea națională și multe alte domenii ale intervențiilor guvernamentale în economie.
  • Strategia de organizare – Duce referire la suma acțiunilor pe care o companie intenționează să le ia pentru a atinge obiectivele pe termen lung. Împreună, aceste acțiuni constituie planul strategic al unei companii. Planurile strategice durează cel puțin un an pentru a fi finalizate, necesitând implicarea de la toate nivelurile companiilor.
  • Fuziuni&achizitii – Cunoscută sub denumirea scurtă F&A implică procesul de fuzionare a două companii într-una iar rezultatul final al ambelor procese este același, dar relația dintre cele două companii diferă în funcție de faptul dacă a avut loc o fuziune sau o achiziție.
  • Vanzari&marketing – Presupune activități privind vânzarea și publicitatea produselor și pentru creșterea vânzărilor prin înțelegerea dorințelor clienților, a cotei pe care o vor plăti sau a departamentului unei companii responsabil de aceste activități.

În lumina dezvoltării tehnologiei digitale și a tehnologiei că factor de dezvoltare a strategiei sau în opinia unora, chiar și un diferențiator competitiv cheie în zilele noastre, strategia digitală a crescut în ultimii ani într-o zonă de servicii de mare anvergură în cadrul consultanței strategice. Strategiile digitale îi ajută pe clienți să creeze, printre altele, strategii IT, oferind planuri de integrare a tehnologiei în strategia de afaceri, asigurând funcțiilor afacerii să fie bine poziționate pentru a adopta sisteme și instrumente și arhitectură IT la nivel înalt.

Strategii de afaceri oferite de Agv Compact Consulting

Compania noastră Agv Compact Consulting va oferă servicii personalizate pentru a îmbunătăți în mod vizibil direcția afacerii deținute. Având la activ o experiență vastă în multiple domenii soluțiile oferite de către echipa noastră au scopul de a aduce un plus de valoare, de a aduce profit din afacerea stabilită, utilizând în mod eficient timpul și bugetul financiar disponibil. Programează acum o întrevedere la numarul de telefon 0768136514 sau solicită mai multe informații prin intermediul formularului de contact sau pe email office@agvcompact.com

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian