Strategie de Management

Strategie de management

Consultanța în management, deseori denumită consultanță în afaceri, este definită ca „servicii de consultanță și /sau de implementare a managementului al organizațiilor, în scopul îmbunătățirii eficacității strategiei lor de afaceri, a performanței organizaționale și a proceselor operaționale”. Datorită diversității mari a disciplinelor și a diferențelor în ceea ce privește capacitățile solicitate de consilieri, piață de consultnta în management este cea mai largă arie din cadrul industriei de consultanță și acoperă între 50% și 55% din totalul pieței de consultanță.

Tipologia utilizată de Agv Compact Consulting definește consultanța de management că fiind suma a trei zone de servicii. Strategie de consultanță, segmentul care se concentrează pe consultanță strategică și de consiliu de bord; operațiuni de consultanță, care se axează pe îmbunătățirea managementului organizațiilor și consultanță în domeniul resurselor umane, un segment care se axează pe serviciile de consiliere și /sau consultanță în domeniul capitalului uman care vizează îmbunătățirea rezultatelor funcției de resurse umane.

Piața de consultanță în management la nivel mondial

Piața mondială pentru servicii de consultanță în management este estimată la peste 130 de miliarde de dolari și reprezintă puțîn peste jumătate din piața globală de consultanță. În ultimii ani, cheltuielile pentru consultanță în management au crescut în medie cu mai mult de 4% pe an, deși procentele au crescut în ultimii ani, în concordanță cu redresarea economică a piețelor mature. Cu o valoare de 70 de miliarde de dolari, serviciile de consultanță reprezintă cel mai mare segment din cadrul sectorului, în timp ce consultanța în materie de resurse umane și consultanța în domeniul strategiei sunt mai mult sau mai puțîn identice, cu o valoare de puțîn peste 30 de miliarde de dolari.

Ce presupune consultanța în management?

Consultanții de management sunt desemnați de către factorii de decizie dintr-o companie pentru a oferi consultanță, printre altele, cu privire la aspectele strategice și organizaționale. Experiență dobândită de consultanți le permite să elaboreze un nou plan strategic pentru a realiza, de exemplu, o creștere mai mare sau să consilieze cu privire la inovație sau la strategiile de reducere a costurilor. Implementarea soluțiilor propuse aparțin sarcinilor lor, iar în practică partea de execuție a consultanților formează cea mai mare piață pentru consultanții de management. Asignările pot varia de la îmbunătățirea eficienței proceselor de afaceri, implementarea de noi sisteme informatice, externalizarea sarcinilor care nu sunt de bază sau optimizarea lanțului de aprovizionare. 

Din cele mai importante abilitati pe care trebuie sa le detina un consultant in management trebuie sa retinem:  experienta in domeniu, gandirea creativa, folosirea eficienta a timpului si bugetului financiar si viziunea corecta de planificare a strategiilor.

 

Strategie de management oferită de Agv Compact Consulting
Servicii de consultanță în strategia de management
  • Strategia corporativa – Face referire la domeniul de aplicare general, direcția unei corporații și modul în care diferitele sale operațiuni de afaceri colaborează pentru a atinge obiectivele specifice.
  • Remodelarea planului de afaceri – Presupune rațiunea modului în care o organizație creează, oferă și captează valoare în contexte economice, sociale, culturale sau de altă natură. Procesul de construcție și modificare a modelului de afaceri se numește și inovarea modelului de afaceri și face parte din strategia de afaceri.
  • Politica economică – Se referă la acțiunile pe care guvernele le iau în domeniul economic. Acesta acoperă sistemele de stabilire a nivelurilor de impozitare, bugetele guvernamentale, oferta monetară și ratele dobânzilor, precum și piața forței de muncă, proprietatea națională și multe alte domenii ale intervențiilor guvernamentale în economie.
  • Strategia de organizare – Duce referire la suma acțiunilor pe care o companie intenționează să le ia pentru a atinge obiectivele pe termen lung. Împreună, aceste acțiuni constituie planul strategic al unei companii. Planurile strategice durează cel puțin un an pentru a fi finalizate, necesitând implicarea de la toate nivelurile companiilor.
  • Fuziuni&achizitii – Cunoscută sub denumirea scurtă F&A implică procesul de fuzionare a două companii într-una iar rezultatul final al ambelor procese este același, dar relația dintre cele două companii diferă în funcție de faptul dacă a avut loc o fuziune sau o achiziție.
  • Vanzari&marketing – Presupune activități privind vânzarea și publicitatea produselor și pentru creșterea vânzărilor prin înțelegerea dorințelor clienților, a cotei pe care o vor plăti sau a departamentului unei companii responsabil de aceste activități.

Deoarece consultanța în management reprezintă peste jumătate din industria de consultanță, majoritatea jucătorilor de pe piață sunt fie firme de consultanță specializate în management, fie organizații cu o unitate de afaceri care oferă servicii de consultanță în management, compania noastră Agv Compact Consulting oferă aceste servicii în mod diferit față de piață concurență având că și avantaj experiență piețelor de afaceri din mediul internațional.Programează acum o întrevedere la numărul de telefon 0768136514 sau solicită mai multe informații prin intermediul formularului de contact sau pe email office@agvcompact.com

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian