Înființare IF – “ Întreprindere Familială”

Întreprinzătorii care vor desfășura o activitate economică alături de familia lor au posibilitatea de a opta pentru înființarea unei întreprinderi familiale (asociație familială) fără personalitate juridică. Această poate fi deschisă de orice persoană fizică împreună cu familia proprie care se poate extinde până la rudele de gradul 4 (inclusiv), dar țînând cont că vârsta minimă este de 16 ani.

Cerințe înființare IF:

✔ Îndeplinirea capacitățîi depline de a exercită această calitate

✔ Vârstă reprezentantului trebuie să fie de minim 18 ani

✔ Cetățenie română sau străină

✔ Pregătire profesională pentru activitatea optata

Avantajele înființării Întreprinderii Familiale:

✔ Costuri de înființare reduse

✔ Profitul realizat este la îndemână fonatorilor

✔ Contabilitate simplistă

✔ Angajarea de personal calificat

Compania noastră oferă cele mai complete și rapide servicii de înființare a firmei dumneavoastră și va oferă consultanță permanentă astfel încât afacerea dumneavoastră să devină una de succes. Solicitați acum o oferta de preț și va răspundem în cel mai scurt timp posibil.

Radiere IF - "Intreprindere Familiala"

Conform prevederilor legislatiei in vigoare art. 21 si art. 27 din OUG 44/2008 cu referire la  desfasurarea activitatilor economice de catre intreprinderile familiale isi inceteaza activitatea si sunt radiate din Registrul Comertului in situatiile prevazute mai jos:

✔ Prin decesul a peste jumatate din intreprinzatori;

✔ La cererea expresa a peste jumatate din intreprinzatori;

✔ În conformitatea cu Legea nr. 26/1990 art.25

✔ Prin nerespectarea legislatiei impusa de autoritati

✔ La solicitarea mostenitorilor legali

În cazul in care intreprinzatorul decedeaza, mostenitorii pot continua intreprinderea, care trebuie sa isi manifesta vointa, oferind o declaratie autentica, intr-un termen de 6 (sase) luni de la data dezbaterii succesiunii. Daca discutam de mai multi mostenitori, acestia isi vor desemna un reprezentant, in vederea continuarii activitatii economice dar sub forma de intreprindere familiala. Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.

Compania noastra AGV Compact Consulting va ofera consiliere pe intreg procesul de radiere sau infiintare a intreprinderii individuale astfel  incat sa evitati eventualele neplaceri sau imposibilitati de realizare a proiectului. Solicitati acum oferta de pret sau mai multe informații iar noi va raspundem in cel mai scurt timp posibil.