Înființare rapidă sediu secundar (punct de lucru)

Ce trebuie să cunoaștem despre sediul secundar al firmei?

Sediul secundar sau punctul de lucru așa cum este cunoscut de mulți reprezintă formă sub care mulți antreprenori își pot desfășura activitatea în afară sediului într-un spațiu stabilit și înregistrat la Registrul Comerțului. Înregistrarea sediilor secundare se face prin completarea și asumarea declarației pe propria răspundere dată în temeiul prevederilor art.15 alin. (2) din Legea nr. 359/2004 la organul competent teritorial unde se autorizează un anumit domeniu de activitate.

Legea societăților din România permite și înregistrarea unei subunități pe teritoriul unui alt stat care presupune înregistrarea fiscală pe teritoriul statului respectiv. Practic, reprezintă înregistrarea mențiunii la Registrul Comerțului cu privire la înființarea punctului de lucru în străînătate, după eliberarea certificatului constatator se impune înregistrarea fiscală prin depunerea unei declarații cu privire la sediile secundare aprobată prin OMFP 1329/2004 la organul fiscal în rază teritorială a contibuabilului care înființează punctul de lucru internațional.

Conform Codului de Procedura Fiscală punctele de lucru se clasifică în două categorii:

1. Înregistrarea punctului de lucru fără a depăși un număr de 5 salariați la Registrul Comerțului iar ulterior înregistrarea la Administrația Finanțelor Publice în termen de 30 zile de la înființarea sediului secundar.

2. Înregistrarea punctului de lucru cu un număr de salariați mai mare de 5 la Registrul Comerțului iar de la Anaf se obține un cod fiscal distinct unde impozitul pe salarii de achita în contul acestui cod obținut.

 

Cum va asistăm?

✔Consultanță gratuită privind infiintarea punctului de lucru
✔Identificarea la cerere a spatiului comercial necesar
✔Redactăm toată documentația necesară
✔Redactam la cerere documentele lipsa
✔Verificam corectitudinea informatiilor din documente
✔Pregătim tot dosarul necesar pentru Registrul Comerțului
✔Depunem dosarul pentru înființarea societății
✔Eliberăm documentația care atestă înființarea punctului de lucru
✔Oferim servicii conexe

Compania noastră AGV Compact Consulting vă oferă consiliere pe întreg procesul de infiintare punct de lucru (sediu secundar) astfel încât să evitați eventualele neplăceri sau imposibilități de realizare a proiectului.Solicitați acum ofertă de preț și va răspundem în cel mai scurt timp posibil.

Radiere punct de lucru (sediu secundar)​

Radierea punctului de lucru este o mențiune ce trebuie prezentată Oficiului Național al Registrului Comerțului, cât și unității teritoriale ANAF, cu mențiunea că decizia de radiere trebuie să fie luată de către toți asociații participanți în societate. Este foarte important că radierea punctului de lucru să fie efectuată la Registrul Comerțului, nu este deajuns să precizăm că nu mai desfășurăm activitate acolo, acest lucru nu se obsorba de responsabilitățile deținerii unui sediu secundar.

Cum va asistăm?

✔Consultanță gratuită privind radierea punctului de lucru

✔Identificarea la cerere a unui nou spațiului comercial necesar

✔Redactăm toată documentația necesară

✔Redactăm la cerere documentele lipsă

✔Verificăm corectitudinea informațiilor din documente

✔Pregătim tot dosarul necesar pentru Registrul Comerțului

✔Depunem dosarul pentru înființarea societății

✔Eliberăm documentația care atestă radierea sediului secundar

✔Oferim servicii conexe

Compania noastră AGV Compact Consulting vă oferă consiliere pe întreg procesul de radiere a punctului de lucru (sediu secundar) astfel încât să evitați eventualele neplăceri sau imposibilități de realizare a proiectului.Solicitați acum ofertă de preț sau mai multe informații și va răspundem în cel mai scurt timp posibil.