Înregistrarea sau radierea proprietății

În momentul dobândirii unei proprietăți cumpăratorul are ca prim interes intabularea dreptului său de proprietate. Acest proces va împiedica vânzatorul să înstrăineze în mod fraudulos proprietatea către alte persoane. Luând în calcul faptul că pentru vânzarea proprietății este necesară obţinerea unui extras de carte funciară din momentul intabularii, se modifică datele fostului proprietar cu detaliile noului proprietar.

Pe langă intabularea dreptului de proprietate, cumpărătorul are și obligația de a înrola bunul deținut la Direcţia de Taxe şi Impozite locale în vederea stabilirii şi aplicării impozitului asupra achiziției. Acest proces trebuie efectuat în termen de 30 de zile de la data dobândirii bunului. În cazul nerespectării termenului stabilit de legislația în vigoare se vor aplica sancțiuni contravenționale sau amenzi, după cum este prevăzut în articolul de lege ce face referire la declararea bunului deținut în vederea impozitării.

Ce ne recomandă? Experiența în domeniul proprietăților

Recent am încheiat un proiect cu succes ce presupunea transferul la ANCPI a două terenuri ce erau formate din nu mai putin de 1009 ploturi într-un timp scurt, luând in calcul amploarea acestui proiect și timpul de execuție. De-a lungul tmpului am realizat o multitudine de proiecte și parteneriate și considerăm că suntem pregătiți profesional pentru a vă oferi asistență permanent atât dumneavoastră, cât și proiectelor și ideilor pe care le aveți.

Pornind de la una dintre devizele noastre – “Timpul este cel mai prețios element pentru oameni” – compania noastră se pricepe în utilizarea energiei în mod eficient în raport cu timpul alocat unui proiect și vă oferă asistența necesară pentru înregistrarea sau radierea proprietății în/din evidențele fiscale ale autorităților implicate în acest proces.

Având la bază colaborări îndelungate cu majoritatea instituțiilor de pe teritoriul României timpul și procesul de înregistrare al proprietății dumneavoastră devine mai scurt și mai simplificat.

Ne bucurăm tot timpul de rezultatele obținute pe baza muncii depusa de compania noastra și consolidam colaborari stranse cu fiecare client, în termeni legali, în special cu Agențiile Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) – deoarece lucrăm cu aceste instituții de foarte mult timp și cunoaștem foarte bine procedurile și solicitările acestora.