Modificarea domeniului de activitate CAEN

Domeniul de activitate se modifică în momentul în care în cadrul companiei a fost luată decizia că se dorește acoperirea unui nou alt obiectiv de activitate total diferit de cel anterior. De cele mai multe ori această necesitate survine nefericit datorită faptului că activitatea din domeniul actual nu aduce profitul dorit și nici nu da semne îmbucurătoare de dezvoltare.

Noul cod CAEN stabilit trebuie să fie autorizat de către Registrul Comerțului în baza actului constitutive actualizat astfel încât activitatea să se poată desfășura conform legislației în vigoare după alegerea cu grijă a acestuia. Este foarte important de reținut faptul că anumite domenii de activitate au impuse anumite restricții de către autoritățile din România sau sunt solicitate anumite avize/autorizații, anume:

 

Activitățile de protecție

Activitățile veterinare

Activitățile privind apărarea națională

Activitățile privind prelucrarea combustibilului

Activitățile de investigații

Activitățile de creditate și leasing financiar

Documente necesare pentru schimbarea codului CAEN:

✔ Cerere tip

✔ Hotararea Aga

✔ Actul constitutiv actualizat

✔ Declaratie pe propria raspundere

✔ Avizele/autorizatiile unde se impune

✔ Dovada achitarii taxelor ONRC

✔ Copie CI

✔ Procura unde se impune

✔ Certificatul de inregistrare original

✔ Certificatul constatator original

Cum va asistăm?

✔ Consiliere în alegerea codului CAEN potrivit

✔ Consiliere în adăugarea codurilor CAEN secundare

✔ Consiliere pe durata întregului proces

✔ Redactarea documentației

✔ Pregătirea dosarului pentru ONRC

✔ Obținerea la cerere a avizelor necesare

✔ Depunerea dosarului la ONRC

✔ Verificarea stadiului dosarului depus

✔ Ridicarea și predarea documentelor

✔ Alte situații 

Compania noastră oferă cele mai complete și rapide servicii de schimbare a obiectului de activitate în firma dumneavoastră și va oferă consultanță permanentă astfel încât afacerea dumneavoastră să devină una de succes. Solicitați acum o oferta de preț sau mai multe informații și vă răspundem în cel mai scurt timp posibil.

Extinderea obiectului de activitate

În conformitate cu dispozițiile legale puteți opta pentru alte obiecte de activitate pe lângă domeniul principal de activitate. Deseori obiectele de activitate secundare aduc venituri mai mari decât „main domain” în care își desfășoara activitatea societatea, recomandarea noastra este să țineți cont de acest aspect.

Obiectele secundare de activitate alese pentru extinderea ariei trebuie să fie autorizate astfel încat să desfășurați aceste activități la persoane terțe, puncte de lucru alese de dumneavoastră sau la sediul social. Există coduri CAEN care nu pot fi autorizate decât dacă îndeplinesc diverse criterii.

Cum vă putem asista?

✔ Oferim consultanță cu privire la alegerea noilor obiecte de activitate dorite

✔ Obținem la solicitare autorizațiile necesare pentru o buna functionare.

✔ Redactăm documentația necesară.

✔ Pregătim dosarul împreuna cu dumneavoastră.

✔ Depunem dosarul cu documentația necesară la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

✔ Predăm documentele care atestă schimbările realizate.

Informatii utile

Vă rugăm să țineți cont de faptul că diverse activități (precum apararea națională, prelucrarea combustibililor nucleari, activitățile specifice Băncilor din România etc.) sunt interzise agenților economici.

Compania noastra ofera cele mai complete si rapide servicii de completare a obiectului de activitate in firma dumneavoastra si va ofera consultanta permanenta astfel incat afacerea dumneavoastra sa devina una de succes. Solicitati acum o oferta de pret si va raspundem in cel mai scurt timp posibil.