Constituire SRL 2018 – Implicații fiscale și juridice

Dacă te-ai decis să intrii în lumea antreprenoriatului în 2018 află ultimele informații despre înființare SRL 2018 și implicațiile acestei forme juridice. Mai mult decât atât, regăsești și definițiile termenilor implicați în procesul de constituire al societății.

Acte necesare înființare SRL 2018

Rezervarea denumirii firmei

Actul Constitutiv

Specimen semnătură.

Procura notarială pentru împuternicit.

Contractul de închiriere sau de comodat.

Acordul asociației de proprietari și vecinilor.

Copie acte identitate asociați și administratori

Dovada aporturilor subscrise de asociați.

Declarația prin care se atestă unicitatea sediului social. 

Declarație din partea fiecărui asociat că îndeplinește condițiile pentru a deține această calitate.

Declarație pe propria răspundere în cazul asociaților/administratorilor cetățeni străini.

Cum se face impozitarea unui SRL în 2018

Impozitul pe venit al microîntreprinderilor

a). Pentru SRL-urile care au cel puțin un salariat 1% din venit.

b). Pentru SRL-urile care nu au salariați se aplică 3% din venit.

Impozitul pe profit

a). Impozitul pe profit atrage o cotă de impozitare de 16% la calculul final.

Colaborăm cu firma de contabilitate cu experiență în domeniu de peste 18 ani care va poate oferi servicii complete de contabilitate, audit financiar și cooptare fonduri europene nerambursabile. Solicită oferta de preț sau stabilește o întrevedere prin email la office@agvcompact.com

Definiție termeni utilizați la înființarea unui SRL

Obiectul de activitate reprezintă activitatea economică declarată pe care urmează să o desfășoare o persoană juridică. În vederea perfectării lucrării de înființare SRL trebuie stabilită prin actul constitutiv activitatea principală a societății iar pe lângă aceasta pot fi adăugate alte activități secundare cu același specific sau diferit.

Sediul social al firmei este spațiul în care societatea își stabilește în mod legal și declarat domiciliul. În procedura de înființare SRL sediul social este o condiție de natură procedurală de la care nu se poate face abatere. Acesta, poate să fie stabilit în baza unui contract de închiriere sau comodat într-un apartament, într-o clădire de birouri, într-o casă, într-o altă clădire amenajată care îndeplinește condițiile impuse de lege. Într-o locație pot fi puse mai multe sedii sociale atâta timp cât prin structura lui spațiul permite funcționarea mai multor firme, atâta timp cât în contractul de închiriere sau comodat care se va depune la Registrul Comerțului în momentul înființării societății se face delimitarea corectă.

Autorizarea activității societății la terți intervine în momentul în care prin natura domeniului de activitate societatea nu va desfășura activitate economică la sediul social, ci această activitate se va perfecta în afara sediului social, la terțele persoane.

Acest document reprezintă defapt statutul societății încheiat între asociați cu scopul concret de a înființa o societate comercială sau cu scopul declarării modificărilor ce urmează a fi aduse în structura societății: cesiune de părți sociale, schimbarea sediului social, majorarea capitalului social, numire administrator și stabilirea atribuțiilor acestuia.

Este defapt semnătură dată în fața notarului sau în fața unui inspector de la Registrul Comerțului de către o persoană fizică ce urmează să dețină calitatea de administrator in cadrul unei societăți comerciale.

Capitalul social reprezintă cuantumul tuturor aporturilor aduse de asociați in cadrul societatii comerciale, aporturi exprimate in: sume de bani, in bunuri sau in creanțe. La înființarea societății capitalul minim acceptat prin lege este de 200 Ron, capital ce poate fi deschis la oricare bancă de pe teritoriul României.

Fonduri Europene nerambursabile

În anul 2018, microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii (IMM) au oportunitatea de a solicita diverse finanțări nerambursabile din fonduri europene și naționale pentru susținerea și dezvoltarea afacerii. Există deja programe de finanțare în derulare și altele ce așteaptă să fie introduse pe piață pentru antreprenorii dornici de dezvoltare. Solicită mai multe informații sau un plan de obținere fonduri europene pentru afacerea ta prin email la office@agvcompact.com și vei beneficia de suportul unei firme cu experiență din România, firmă ce a fost clasată pe locul 3 național pentru eficiența rezultatelor avute.

Cu stimă,

AGV COMPACT CONSULTING 

Notă: Toate drepturile sunt rezervate, conform Legii nr. 18/1996 privind drepturile de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *